Zkušená sestra se pozná podle toho, že mluví s pacientem, říká Dagmar Hetclová, držitelka titulu Sestra mého srdce

Komunikace je podle vrchní sestry I. interní kliniky - kardiologické Fakultní nemocnice Olomouc Dagmar Hetclové tou nejdůležitější zbraní, kterou sestry mají. „Provázejí pacienta onemocněním,“ vysvětluje.

Dagmar Hetclová získala v soutěži Sestra roku titul Sestra mého srdce. V anketě veřejnosti dostala nejvíce hlasů v historii. Navíc skončila druhá v kategorii Sestra v managementu a vzdělávání. „Je to hřejivý pocit,“ říká.

„Kardiologie mi přirostla k srdci, nikdy jsem neměla důvod měnit obor.“
Zdravotní sestra Dagmar Hetclová

Jako vrchní sestra pracuje s více než stovkou lidí a na starosti má několik jednotek, např. JIP, standardní a katetrizační oddělení nebo ambulance. „Kardiologie mi přirostla k srdci, nikdy jsem neměla důvod měnit obor,“ konstatuje Dagmar Hetclová.

„Baví mě akutní medicína, ale s věkem cítím, že mě to více táhne k paliativě. Mám potřebu ji hodně propagovat,“ dodává vrchní sestra olomoucké Fakultní nemocnice.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio