Zlatá tretra znovu láká na atletické hvězdy, tentokrát v čele s Duplantisem

19. květen 2021 06:40

V Ostravě dnes odpoledne začne jubilejní 60. ročník Zlaté tretry. Atletický mítink na městském stadionu ve Vítkovicích bude moct na živo sledovat zhruba 1500 diváků.

Zlatá tretra znovu láká na atletické hvězdy. Po éře Usaina Bolta a loňské účasti dvojnásobného mistra světa na 400 metrů překážek Karstena Warholma tentokrát vévodí startovním listinám světový rekordman ve skoku o tyči a loňský nejlepší atlet světa Armand Duplantis. Rychlost si přijel do Ostravy otestovat běžecký rekordman na dráze i na silnici Joshua Cheptegei z Ugandy.

Před domácím publikem se představí i nejlepší Češi v čele s letošním halovým mistrem Evropy Tomášem Staňkem a tradičně silnou sestavou v oštěpařském sektoru. Odhlásila se ale dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová, která do sezony vstoupí později.

Díky výjimce ministerstva zdravotnictví může do hlediště 1500 diváků. Několik stovek vstupenek věnovali pořadatelé zdravotníkům. Zhruba tisícovka lístků šla do volného prodeje s tím, že jsou povinné testy na koronavirus, případně potvrzení o očkování nebo prodělání covidu-19 v posledních 90 dnech. Hlavní program začne v 17:00.

autor: Lukáš Kaleta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související