Změna ve vedení Dynama. Poborský jako šéf končí, klub bude řídit Vozábal

26. únor 2015

Kromě šestigólového debaklu v Plzni v úvodním jarním ligovém kole musí fotbalisté českobudějovického Dynama vstřebat také podstatnou změnu ve vedení klubu. Na postu generálního manažera končí Karel Poborský a jeho místo zaujme Martin Vozábal. Ten si tak k funkci asistenta trenéra a sportovního manažera naloží další úkoly.

I přesto se nebojí, že by si na svá bedra naložil příliš zodpovědnosti. „Je to věc nastavení. Nebudu ale tvrdit, že je toho málo,“ přiznal někdejší dlouholetý českobudějovický záložník.

Málo toho nebude. Trenér Luboš Urban také vnímá, že jeho kolega je aktuálně nejmocnějším mužem v klubu. „Martin je hodně spjatý s kabinou, se mnou je dost často. Teď mu jen přibudou další povinnosti,“ podotkl Urban.

Vozábal ale tvrdí, že všechno stihne. „Určitě to nebudu dělat sám, budu chtít zapojit lidi, kteří se v klubu už pohybují, jsou mi blízcí a mají moji důvěru. Nezůstane to jen na mě,“ ujistil Vozábal.

Karel Poborský opouští funkci nejvyššího muže v klubu. Přestože to oficiální zpráva neuvádí, z dostupných indicií se zdá, že mění priority. Dynamo už asi není a nebude na prvním místě, i když Vozábal tvrdí, že rekordman v počtu reprezentačních startů České Budějovice dva dny před prvním domácím jarním zápasem definitivně neopouští.

„Minimálně zůstane funkcionářem. A jakou roli v klubu bude zastávat, musí rozhodnout jeho kolegové. To rozhodně nevzejde ze mě,“ přiznal Vozábal.

Samotní fotbalisté se snaží navodit dojem, že změna generálního manažera jde úplně mimo týmovou šatnu. „Jde o rozhodnutí představenstva a akcionářů, my to respektujeme a tím to pro nás hasne,“ říká kapitán Dynama Jiří Kladrubský.

Nakolik se projeví změna generálního manažer přímo na výkonu týmu, se ukáže v sobotu, kdy Dynamo změří síly s dalším sestupem ohroženým týmem – brněnskou Zbrojovkou.

autoři: kaj , Petr Hašek
Spustit audio