Zpěvačka Annet X: V posledních dvou letech jsem prošla největší proměnou svého života

12. leden 2021

Až budu velká, chci být Aneta Charitonová je název debutové desky Annet X, která přináší na české poměry nezvykle světový zvuk inspirovaný současnými hiphopovými a RnB postupy. Předtím se Annet X výrazně zapsala do povědomí mladší generace svojí spoluprací s Bennym Cristovaem, nicméně hlavním tématem našeho rozhovoru bylo to, jakým vývojem od té doby prošla a podle čeho soudí, že dokázala dospět.

Annet X si sama nejlépe uvědomuje, že její úspěšný start hudební kariéry byl do značné míry nejen dílem náhody, ale také svého druhu pastí; ještě před dovršením plnoletosti se totiž dokázala prosadit nejen jako zpěvačka, ale také jako youtuberka a bloggerka.

Nicméně stopy svých předchozích aktivit se rozhodla z internetu skrýt a nadále se věnuje výhradně hudební dráze. V rozhovoru tak přišla řeč mimo jiné na to, jak s odstupem vnímá svoje předchozí aktivity a v čem jí pomáhá dívat se na staré záznamy svého video deníku.

Bavili jsme se také o tom, proč své texty píše raději česky než anglicky a co jí dle jejího názoru lidé nejčastěji vyčítají: „Chápu, že moje frázování je pro lidi kolikrát tak zvláštní, že si moje skladby ani nedokážou poslechnout. Nelíbí se jim to, protože jim přijde, že už moc ohýbám češtinu, že je to cizí a na něco si to hraje. Dostávám kritiku hlavně v tomhle směru, ale tak trochu ironicky si zároveň myslím, že to je moje nejsilnější stránka, a určitě s tím nepřestanu.“

Annet X během rozhovoru působila velmi klidně a vyrovnaně, ale zároveň bylo zjevné, že je nadšená z toho, co vše jí profesně jinak dramatický rok 2020 přinesl.

Může začít hudební kariéra na školní besedě? Jak se potkala s Bennym Cristovaem a proč nedokáže dát návod na úspěšný start kariéry? Co nejdůležitějšího naučila Annet X spolupráce s Radimem a Veronikou Donutkovou? A proč preferuje abstraktní texty oproti popisu konkrétních událostí?

Jak Icy L ve svých textech trolí nácky? Proč Annet X na internetu skryla stopy po předchozí kariéře bloggerky? Co zakope svým dětem na zahradě MC Gey? A co na rapu vadí Karlovi z labelu Milion+? Brrrap ukazuje české rappery v situacích vážných, bizarních i těžko uvěřitelných. Otázky, které míří až do střev, pokládá rapový fanoušek Jakub Šíma. Poslouchejte Brrrap na wave.cz/brrrap, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.