17. listopad s Českým rozhlasem Plus

15. listopad 2023

Český rozhlas Plus oslaví Den boje za svobodou a demokracii bohatým programem, který odvysílá živě z Vinohradské, ale tentokrát speciálně i z Národní třídy a Divadla X10. Můžete se těšit na pestrý mix aktuálních témat, historických perspektiv a osobních příběhů spojených s významným datem 17. listopadu.

Aktuálnímu dění se budeme věnovat v rámci Ranního Plusu, který startuje od 7:00. V pořadu Pro a proti bude pak od 9:33 Karolína Koubová se svými hosty diskutovat o diskriminaci mladých.

Hostem Osobnosti Plus Michaela Rozsypala živě z přenosového vozu na Národní třídě bude Barbora Stárek, předsedkyně spolku Díky, že můžem, který oslavy 17. listopadu organizuje.

Proč stále doháníme Západ? Na to se budeme ptát od 12:30 v Divadle X10 na historicky prvním veřejném vysílání podcastu Chyba systému. Kromě tradiční sestavy, tedy moderátora Jana Pokorného, novinářky a dokumentaristky Apoleny Rychlíkové a komentátora a ředitele Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky Davida Klimeše, se můžete těšit i na speciální hostku filozofku a proděkanku DAMU Alici Koubovou.

V 15:05 si poslechněte Téma Plus o Občanském fóru – od začátku až do konce. Po 16:33 podá pomyslnou zprávu o porevolučních snech David Hertl. V dokumentu Kdo to vzdal, je poraženej vzpomínají tři lidé, jak si na konci roku 1989 představovali budoucnost.

V symbolickém čase 17:11 si nás nalaďte k poslechu Modlitby pro Martu, na kterou naváže rozhovor s youtuberem Kovym.

Od 20:00 pak vysíláme přímý přenos udělování Cen Paměti národa z Národního divadla. Každoročně a vždy 17. listopadu oceňuje organizace Post Bellum ty, kteří ve svém životě s odvahou a srdcem čelili nacistické nebo komunistické totalitě. A v řadě případů oběma totalitám současně. Večer tradičně moderuje Daniela Písařovicová a Michael Szatmary.

Prožijte 17. listopad s Plusem aneb Když chcete vědět Proč?

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.