ABBA je zpět! S novým albem startuje také turné. Místo živých hudebníků na něm uvidíte hologramy

Statisíce fanoušků po celém světě večer sledovaly novinky, které oznámila Švédská ABBA. Popová skupina se po skoro čtyřiceti letech opět sešla ve studiu a zveřejnila nové písně a oznámila termín speciálních hologramových koncertů.

V roce 1982 jsme si dali pauzu a ta teď skončila. I těmito slovy ABBA oznámila, že vydává nové písně. Fanoušci live stream sledovali v typických třpytivých kostýmech a fotografie sdíleli na sociálních sítích.

Čtyřiasedmdesátiletý Benny Andresson řekl, že když před třemi lety byli společně ve studiu, natočili dvě písně. O tom fanoušci už od roku 2018 věděli. Pak si ale členové ABBY řekli, že když už nahráli dvě písně, byla by škoda, aby nevzniklo celé nové album.

Zpět ve skvělé formě

Všech deset skladeb tak vyjde 5. listopadu. A první ochutnávku už ohodnotili hudební kritici a fanoušci z celého světa – a nejčastější reakce? ABBA je ve skvělé formě zpět!

Co by to ale bylo za novou desku bez turné. ABBA v těchto dnech staví v Londýně zcela novou arénu – právě v ní se od jara 2022 bude hrát jeden stejný koncert ABBY stále dokola. Na pódiu budou čtyři hologramy členů švédské skupiny, kteří se postavili před 160 kamer a ty zabrali každý jejich pohyb. Lístky se začnou prodávat příští týden.

autoři: Jiří Štefl ,
Spustit audio

Související