Adam Vacula ze Zlaté labutě: Gentlemani by neměli vymizet ze společnosti

4. červenec 2023

Adam Vacula je herec známý především ze seriálu Zlatá labuť. Naším hostem byl u příležitosti 57. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech, kam přijel představit film Bod obnovy. Vyzpovídala ho moderátorka Pavlína Kyselová.

Adame, momentálně jedete na Zlaté labuti. Televizní diváci ve vás vidí chrabrého, důstojného a sympatického Petra Kučeru. Jste si s touto postavou podobní?
Tím že pocházíme každý asi z trošku jiné společenské vrstvy tak úplně ne. Taky tím, jakým způsobem se dříve chovalo a jednalo, vše to absorbuji a snažím se dělat, že jsem to já.  

Seriál je dobový, Hlavní dominantou je obchodní dům Zlatá labuť v centru Prahy, tam se také odehrává většina děje. Jak se vám líbily kostýmy, mluva a jiné dobové prvky?
Nikdy jsem nebyl oblekový tip, ale tím co Míša Horáčková vytvořila, jaký koncepty, tak jsem se v tom cítil skvěle a cítím se v tom dobře tak, že mi šaty postavu dodělávají.

Adam Vacula vystupuje jako gentleman. Jak jste na tom vy?
Myslím, že je to hezká ctnost, která by neměla být vymizena ze společnosti. Myslím, že tím jaká Zlatá labuť je, tak nám tyto věci připomíná, a já se od těchto typů lidí můžu učit sám a nějak to implementovat do svého života.

Co diváky Zlaté labutě čeká? Na co se můžou těšit? Jak je pro Adama Vaculu důležitá historie? Co ho čeká v nejbližší době? A jaké bylo natáčení filmu Bod obnovy? I to uslyšíte v rozhovoru!

Spustit audio