Advent na Vysočině na bruslích – kluziště připravuje Jihlava, Žďár nad Sázavou i Polná

24. listopad 2023 13:30

Bruslařský ovál bude letos znovu dominantou adventu na Masarykově náměstí v Jihlavě. Tentokrát ale nebude jediným místem, kde bude možné v centru bruslit. Druhé kluziště už dělníci staví na parkánu vedle Brány Matky Boží. To bude mít speciální umělý povrch.

Obě jihlavská kluziště se otevřou o první adventní neděli 3. prosince. Otevřená budou každý den. Na náměstí se bude bruslit vždy co 21 hodin, na parkánu do 19 hodin. Bruslení na obou plochách bude zdarma. Kruhové kluziště na náměstí bude v provozu do 18. února. To umělé na parkánu do konce února. V centru Jihlavy by se tak mohlo bruslit skoro tři měsíce.

Vánoční bruslení na Vysočině

 

Jihlava

  • Chlazený ovál na Masarykově náměstí - v provozu od 3. prosince do 18. února denně do 21 hodin
  • Kluziště s umělým povrchem na parkánu u brány Matky Boží - v provzu od 3. prosince do 29. února denně do 19 hodin

 

Žďár nad Sázavou

  • Kluziště s umělým povrchem na náměstí Republiky - v provozu od 3. prosince

 

Polná

  • Kluziště s umělým povrchem, v parku Husova náměstí - v provozu od 2. prosince

 

Velké Meziříčí

  • Kluziště s umělým povrch na Náměstí - v provozu od 1. prosince

Bruslit se bude také třeba ve Žďáře nad Sázavou. Ve střední části náměstí Republiky vyroste umělé kluziště o rozměru 10 x 20 metrů, které bude stejně tak jako v Jihlavě přístupné už od začátku adventu.

Pozadu nezůstávají ani menší města

Umělé kluziště budou mít stejně jako v minulých letech například také v parku v Polné. Dokonce ho tam otevřou jako jedni z prvních, bruslit se bude už v sobotu 2. prosince.

Předběhne je ale Velké Meziříčí. Také tam budou mít kluziště s umělým povrchem, které ale zpřístupní už v pátek 1. prosince v deset hodin dopoledne.

Spustit audio