Alena Zemančíková: Dřevomorka. Příběh z připravované sbírky Nějaké ženy a jacísi muži

15. květen 2023

Proč se na koberci, položeném na podlahu v ložnici, vytvořila tmavá skvrna? Cestou do sklepa se otevírá i celá Martinova manželská historie... Premiéru příběhu z nové sbírky povídek Nějaké ženy a jacísi muži poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Připravil: Dominik Mačas
Režie: Jakub Doubrava
Premiéra: 15. 5. 2023
Natočeno v plzeňském studiu Českého rozhlasu.

Ženy i muži v této knize stojí na rozhraní svých životů, píše o své sbírce povídek autorka. Dosavadní jejich část, prožitá v nadějích, usilování a touze po uplatnění, se završila. Ta, která leží před nimi, bude mnohem těžší. Bude třeba ji skutečně prožít, už se nebude možné schovat za péči o děti, za studium, za milníky na cestě za úspěchem, to všechno už je jenom třeba udržovat v pořádku. To ženy umějí, v uspořádávání jsou vycvičené.

Alena Zemančíková je autorka rozhlasových her a spisovatelka, emeritní rozhlasová redaktorka a dramaturgyně, divadelní dramaturgyně a pedagožka. Vydala soubor povídek Bez otce (2008), knížku pro děti Mařenka a Čenda (2009), soubor fejetonů Tažení (2010) a román Příběh v řeči nepřímé (2015). Sbírku povídek Nějaké ženy a jacísi muži připravuje k vydání nakladatelství Větrné mlýny.

Spustit audio

Související