Během Dnů NATO policie v okolí letiště v Mošnově čeká dopravní komplikace

13. září 2023 09:56

Na zajištění plynulosti dopravy a bezpečnosti během Dnů NATO, které se uskuteční o tomto víkendu, nasadí policie v okolí letiště v Mošnově na Novojičínsku desítky lidí i vrtulník. Vzhledem ke kumulaci vysokého počtu vozidel na jednom místě a v jednu dobu tam ale i tak lze očekávat dopravní komplikace a kolony. Lidé by podle policistů měli vyjíždět s dostatečným předstihem a ideálně využít hromadnou dopravu.

Organizátoři letos očekávají vyšší návštěvnost diváků z Polska. Dopravu mohou komplikovat i stavební práce na některých komunikacích. „Žádáme řidiče, aby parkovali výhradně na místech k parkování určených. Jakákoliv překážka v silničním provozu je komplikací pro složky IZS, rovněž může ještě více zkomplikovat dopravu,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Policie bude průběžně informovat zejména o dopravní situaci na svých sociálních sítích. Motoristé obdrží informace i na internetových portálech s dopravními informacemi, dále například z rádií a dalších veřejně dostupných zdrojů. Také letos policie pro dotazy k dopravě zřídila informační linku na čísle 723 759 733, která bude v provozu v sobotu a neděli od 07:00 do 18:00.

„Policisté budou na této telefonní lince připraveni poskytovat informace o objízdných trasách a dopravních komplikacích především řidičům, kteří budou oblastí jen projíždět. Linku mohou samozřejmě využít i motoristé mířící na Dny NATO,“ uvedla Štětínská. Podle zkušeností z předchozích ročníků akce bývá největší nápor v dopravě od 07:00 do 12:00.

Vyjet s časovou rezervou

„Zásadní doporučení pro řidiče. Vyjet včas, nejlépe s určitou časovou rezervou a počítat s případným zpožděním. Uvedené platí zejména pro cestující, kteří mají v oba dny konání akce plánované odlety z Letiště Leoše Janáčka Ostrava. S ohledem na aktuální dopravní situaci se obvyklý čas potřebný k dojezdu na letiště může prodloužit o desítky minut, v opravdu krajním případě o hodiny,“ upozornila mluvčí policie.

Návštěvníci Dnů NATO mají možnost i letos využít veřejnou autobusovou dopravu, vlakové spoje, mohou rovněž přijet na kole nebo dorazit pěšky.

zdroj: ČTK
Spustit audio