Bohoslužby v přímém přenosu nabídneme posluchačům i v době karantény

20. březen 2020

Kvůli zákazu shromažďování v nouzovém stavu byly v kostelech zrušeny také veřejné bohoslužby. Všichni, komu účast na nich chybí, se můžou připojit k liturgii, kterou v neděli v 9.00 přenáší Český rozhlas Vltava ze svého studia.

Bohoslužba z rozhlasového studia nahradí přenosy z různých míst Čech, Moravy a Slezska, kam se běžně každou neděli a o významných křesťanských svátcích vydáváme. Rozhlas tak reaguje na preventivní opatření proti šíření koronaviru.

Všechny odvysílané bohoslužby naleznete v archivu pořadu.

V neděli 22. března půjde o římsko-katolickou bohoslužbu. Myslet při ní budeme na nemocné, na ty, které karanténa odřízla od blízkých, i na zdravotnický personál. Sloužit ji bude Petr Beneš, kaplan farnosti Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. V následujících týdnech se budou střídat církev římskokatolická s církvemi sdruženými v Ekumenické radě církví.

Petr Augustin Beneš, farní vikář v kostele Nejsvětějšího srdce Páně v Praze-Vinohradech

P. Petr Beneš působí ve farnosti u Nejsvětějšího Srdce Páně na pražských Vinohradech. Je také bohemista, znalec literatury a autor písňových textů. Vyučoval například na Vyšší odborné škole pedagogické ve Svatém Janu pod Skalou. Je členem řádu redemptoristů. Jako kněz v minulosti sloužil na Svaté Hoře u Příbrami a také v české farnosti ve Vídni.

Spustit audio

Související