Bohumín i díky státní dotaci postaví ve městě dva páteřní chodníky

29. březen 2023 12:05

Ministerstvo pro místní rozvoj poskytlo Bohumínu 37milionovou dotaci na stavbu páteřních chodníků. Město tak ze svého rozpočtu dá pouze 6 miliónů korun. Ve dvou lokalitách se  podle vedení radnice výrazně zvýší bezpečnost chodců.

„První povede serpentinami v Rychvaldské ulicí a zajistí bezpečnost chodců v členitém stoupajícím terénu mezi Skřečoní a Záblatím. V těchto místech není pohyb pěších z pohledu motoristů zcela přehledný a čitelný, výstavbou komunikace tak výrazně zlepšíme dopravní situaci,“ uvedla mluvčí bohumínské radnice Jana Končítková.

Chodník ze zámkové dlažby o délce 1,4 kilometru a šířce 1,5 metru přijde na 21 milionů korun, téměř 18 milionů korun by mohla pokrýt evropská dotace. Součástí projektu je i výstavba menší lávky a odvodnění silnice.

„Druhý z dotovaných chodníků postaví město v Ostravské ulici v Pudlově od odbočky k místní základní škole až k ulici Čs. armády, která vede do centra Bohumína. Bude mít obdobné parametry vyjma délky, která dosáhne jednoho kilometru. Stavební práce radnice vyčíslila na 16,5 milionu korun, očekává 14milionovou dotaci,“ dodala Končítková.

autoři: Andrea Brtníková , tif
Spustit audio