Bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi hrozí obžaloba. Podle policie se dopustil dotačního podvodu

3. duben 2024 16:21

Policie navrhla obžalovat bývalého vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře. Informovala o tom Česká televize. Důvodem je téměř šestimilionová dotace pro jeho penzion v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, kterou podle ní Mynář získal neoprávněně.

Podle policie získal  před 13 lety bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář neoprávněně dotaci ve výši téměř 6 milionů korun na přestavbu jeho penzionu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. Podala proto návrh na jeho obžalobu.

Mynářova firma o evropskou dotaci požádala a v rozporu s instrukcemi neuvedla, že penzion už dříve dotovalo ministerstvo školství. Pravidla přidělování dotací měl Mynář porušit i tím, že budovu pronajímal. Proto policie před třemi lety Mynáře obvinila z dotačního podvodu a z poškozování zájmů Evropské unie.

Policisté původně stíhali i Mynářovu firmu Clever Management, státní zástupce ale její stíhání zrušil. Mynářova firma dotaci loni vrátila, samotný Vratislav Mynář svou vinu dlouhodobě odmítá. 

Další postup záleží na státním zástupci, který má několik možností. Jakých? I to se dovíte v souhrnu informací redaktorky Českého rozhlasu Zlín Leony Nevařilové.

Spustit audio

Související