Česká Kanada láká na hrad Landštejn, rozhlednu i skálu, která připomíná lidské pozadí

24. červenec 2015

Zajímavé skalní útvary, desítky kilometrů turistických tras i adrenalinové zážitky nabízí turistům Česká Kanada. Dominantou přírodního parku je hrad Landštejn. Tam si letos pro návštěvníky připravili interaktivní prohlídky.

„Turisté, kteří letos zamíří na hrad Landštejn, si můžou prohlídky zpestřit novými pracovními listy. Určené jsou hlavně pro děti, zajímavé informace ale přinesou i dospělým. V nabídce jsou tři druhy pracovních listů. Návštěvníky například přimějí hledat románské okno a portál, najít zajímavosti v kapli, nebo spočítat schody na velkou věž,“ popsala přímo z místa reportérka Lucie Hochmanová, která se v pátek do České Kanady vypravila.

Méně známé turistické cíle pak návštěvníkům představí nové internetové stránky. Na adrese srdceceskekanady.cz je spustilo Staré Město pod Landštejnem. „Turisté se seznámí s klasickými i méně obvyklými cíli, kterými jsou skalními útvary. Mezi nimi i skála, která připomíná lidské pozadí. Na stránkách lidé také dostanou tipy, kde se najíst,“ doplnila Lucie Hochmanová.

Českou Kanadu si lidé mohou prohlédnout také z výšky. Rudolec, Dačice i Javořici uvidí rozhledny ve Valtínově. Věž, která připomíná tužku, je otevřená denně. Na vrchol modřínové konstrukce vede 200 schodů.

Rozhledna u Jakuba ve Valtínově

Čtěte také

autor: hoch
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka