Česká televize spojila novoroční přípitek s přechodem na DVB-T2, přál Dvořák i Zárybnická

1. leden 2020

V letošním roce proběhne během několika měsíců přechod na nový televizní standard. Česká televize nabízí všechny své programy v DVB-T2 ve Full HD kvalitě s prostorovým zvukem i doplňkovými službami.

Česká televize si na půlnoc z 31. prosince 2019 na 1. ledna 2020 připravila pro své diváky tradiční novoroční přípitek. Ten byl ale tentokrát něčím nezvyklý. Důležitou roli v něm hrál totiž přechod na pozemní vysílání DVB-T2. V přibližně minutovém spotu se objevila jak meteoroložka a moderátorka Alena Zárybnická, tak i přímo generální ředitel České televize Petr Dvořák. Česká republika v letošním roce dokončí přechod na pozemní vysílání DVB-T2 a zároveň dojde k definitivnímu vypnutí celoplošných sítí DVB-T.

„Vážení a milí diváci, dovolte mi, abych vám poděkoval za vaši důvěru a přízeň v roce 2019 a do roku 2020 vám popřál jen to nejlepší. Ať se vám v novém roce daří a ať je za každého počasí plný krásných zážitků s Českou televizí,“ uvedl ve své části šéf veřejnoprávního média. Svou zdravici pronesla i Alena Zárybnická, která mimo jiné upozornila na to, že Česká televize chce divákům přechod na novou verzi pozemního vysílání maximálně ulehčit. Tématu se v letošním roce bude významně věnovat i náš portál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související