České dráhy představily na veletrhu v Ostravě nové vlaky pro Moravskoslezský kraj

5. červen 2023 22:58

Cestující mezi Ostravou a Opavou budou vozit nové jednotky RegioPanter. České dráhy je představily na veletrhu Rail Business Days v Ostravě. Třívozová souprava vyjede s cestujícími poprvé ve druhé polovině června.

Kapacita soupravy je 234 míst k sezení, vézt může až 500 lidí. Cena jedné jednotky je 160 milionů korun, mezi Ostravou a Opavou budou nasazeny dvě.

Co všechno vlak cestujícím nabídne? „Wi-fi, je to samozřejmě zásuvka, kompletní bezbariérovost toho vozu. Máme tady takovou novinku, že se dá dobíjet elektrovozík,“ popisuje generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.

Nové třívozové soupravy v kraji doplní už dříve dodané moderní jednotky CityElefant a předchozí dvouvozové regiopantery.

Na třídenním veletrhu se v areálu Trojhalí Karolina prezentují výrobci kolejových vozidel a jejich dílů, dopravci i společnosti zabývající se zabezpečovacími a řídicími systémy.

Veletrh potrvá do 7. června. Otevřen je každý den od 09:00, dnes a v úterý do 18:00 a ve středu do 16:00. Jednodenní vstupné stojí 150 korun, děti a studenti mají vstup zdarma.

autoři: Vojtěch Tomášek , tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související