Česko čeká deštivý víkend. Teploty ale vystoupají k 25 stupňům

31. srpen 2018 13:00

Slunce na obloze vystřídají o víkendu mraky s deštěm. Nejméně srážek spadne na severu a severozápadě Česka.

Při trvalejším dešti může rtuť teploměru klesnout k 17 °C, v neděli se teploty naopak mohou vyšplhat až k 25 °C. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu, které poskytl serveru iROZHLAS.cz.

V pátek má být na většině území Česka polojasno. Oblačno až zataženo bude zpočátku na východě Moravy a Slezska. A meteorologové tam zároveň očekávají déšť.

Od jihozápadu bude během dne oblačnosti přibývat a později se na jihozápadě a jihu území objeví i déšť.

„Nejvyšší teploty budu 20 až 24 °C, na jižní Moravě pak až 26 °C,“ popisuje pro server iROZHLAS.cz Štefan Hanžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

V sobotu má být oblačno až zataženo. Na většině území navíc meteorologové předpovídají déšť nebo přeháňky. Nejlépe na tom bude severozápad Čech, kde se mají srážky objevit jen ojediněle. Odpoledne bude v Čechách deště ubývat.

„Nejvyšší denní teploty budou 18 až 22 °C, při trvalejším dešti ale jen kolem 17 °C,“ upozorňuje meteorolog Hanžák.

V neděli má být oblačno až zataženo. Meteorologové očekávají místy déšť nebo přeháňky, a to zejména v jižní polovině území. Ojediněle se objeví i bouřky. Nejlépe bude na severu Česka, kde má být v neděli přechodně i polojasno.

„Nejvyšší denní teploty budou 21 až 25 °C, v jihozápadní polovině Čech ale jen kolem 20 °C,“ uzavírá víkendovou předpověď pro server iROZHLAS.cz Štefan Hanžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

autor: red
Spustit audio