Česko zpívá aneb Staň se novou pěveckou hvězdou! Rozhlasový přenos ze soutěže mladých zpěváků

5. duben 2024

Český rozhlas Hradec Králové připravil v pátek 5. dubna od 9:00 do 12:00 dopolední přímý přenos z celostátní pěvecké soutěže pro začínající zpěváky Česko zpívá. Moderují Lada Klokočníková a Zdeněk Novák.

Česko zpívá je moderně koncipovaná celostátní pěvecká soutěž pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí ze Slovenska, Polska a dalších zemí. Pěvecké klání má čtyři soutěžní kola, je rozděleno do dvou věkových kategorií (Sólisté 9 - 14 let, Sólisté 15 - 26 let).

Čtěte také

Zpěváci se do soutěže přihlašují prostřednictvím jednoduchého elektronického formuláře, následně podle pokynů odesílají svou soutěžní nahrávku. Ze všech zaslaných nahrávek vybere odborná porota v základním kole postupující soutěžící, kteří se již na živo budou prezentovat ve výběrovém kole a následně v semifinále a finále.

Soutěž získala uznání mezi začínajícími zpěváky, hudebními pedagogy a širokou veřejností díky svému profesionálnímu a jedinečnému přístupu. Hlavním cílem projektu je podpora pěveckého nadání dětí a mladých lidí, objevování nových talentů a poskytnutí jim příležitosti k prosazení se.

​Patronkou soutěže je zpěvačka a sólistka Hudebního divadla Karlín, divadel Broadway a Hybernia v Praze Kamila Nývltová.

Celý přenos z celostátní pěvecké soutěže pro začínající zpěváky Česko zpívá, která se koná v Trutnově, si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.