Český film #annaismissing chce být o mladých influencerkách, ale ve skutečnosti si obul tátovy boty

11. srpen 2023

Už je to pár let, co #martyisdead. Tvůrci této webové minisérie nám ale teď předkládají nový problém: #annaismissing. Vypovídá příběh pohřešované influencerky něco o nástrahách internetu a současné mladé generaci? Nebo si tvůrci při natáčení obuli tátovy boty? Na tyto palčivé otázky odpoví „kluci akorát, co se uměj prát – znáte jistě takové“ Aleš, Tonda a Honza.

„Mně se #martyisdead líbilo – je to nejvýraznější počin pro internetovou platformu, který tady vznikl,“ tvrdí Honza o starší minisérii od tvůrců nového filmu #annaismissing. Pro Tondu to ale není jen Anna, co je v jejich snímku „missing“.

Viktorie Vítová jako Anna ve snímku #annaismissing

„Mě trochu zaráží, že jak Marty, tak Anna jsou prezentovaní jako díla o mladých a pro mladé publikum. V obou podle mě hrají klíčovou roli postavy tatínků, které jsou ve finále podstatnější než dospívající hrdinové a hrdinky. #annaismissing je dokonce zvláštně konzervativní v tom, jak obhajuje rodinné hodnoty,“ říká.

Přesto je film Pavla Soukupa podle Aleše dobře natočený: „K režii mám jen minimálně výhrad, funguje to jako dobrý žánrový thriller. Scénář ale mohl být uchopený dramaturgicky jasněji a polovina herců by potřebovala školení.“

Fandí Tonda a Honza novým Želvám ninja, nebo si tajně přejí, aby svět ovládla Supermoucha? Z kolika metrů je bezpečné sledovat vynikající nový horor Mluv se mnou? Zachrání Tomáše na dovolené v Řecku sledování nových dílů Futuramy, nebo ho čeká pivní samovznícení? Kolik let života by si zasloužil odečíst tým tvůrců netflixovského sci-fi V ráji? Který Pokémon smrdí víc než prošlý camembert? #hafananaismissing

autoři: Aleš Stuchlý , Antonín Tesař , Jan Vejnar
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.