Český rozhlas spouští vlastní „multidimenzi“ pro hokejové přenosy

15. září 2023

Nový ročník nejvyšší domácí hokejové soutěže přináší významnou novinku i do vysílání Českého rozhlasu. V online prostředí si budou moci sportovní fanoušci vychutnat kompletní pokrytí Tipsport extraligy, podobně jako je tomu u placené televize. Posluchači ale získají tuto novinku bezplatně, jako součást veřejné služby.

Čtěte také

V online prostředí odvysílá Český rozhlas v jednu chvíli sedm až osm zápasů. Tuto možnost budou mít návštěvníci webových stránek Radiožurnálu Sport a audioportálu mujRozhlas včetně jeho mobilní aplikace. Na rozdíl od placené televize je tato služba zcela zdarma a nevyžaduje žádné další dodatečné poplatky. V rámci rozhlasového multiplexu ČRo DAB+ budou moci posluchači naladit nadále vysílání klasického Radiožurnálu i čistě digitální stanice Radiožurnál Sport.

Vzhledem k tomu, že audio streamy budou implementované i do audioportálu mujRozhlas, najdou je zájemci také v aplikaci pro televizory Samsung a LG, k dispozici je také aplikace pro Android TV, která zároveň umožňuje i rozšíření do některých multimediálních center. V neposlední řadě je mujRozhlas také součástí HbbTV, tedy virtuálního červeného tlačítka v DVB-T2 multiplexu České televize, na satelitu Astra 3B a u vybraných kabelových operátorů. Stačí pouze přepnout na kteroukoliv ze stanic Českého rozhlasu, kde je aktivní signalizace technologie.

Čtěte také

Český rozhlas začal vysílat nový ročník hokejové extraligy ve čtvrtek 14. září, nicméně poprvé bude probíhat pokrytí v plném rozsahu v pátek 15. září. Z technického pohledu je vždy nutné streamy připravit dopředu a přiřadit je k jednotlivým přenosům včetně kodeků. Na webu už se pak posluchačům objeví automaticky a stejným způsobem po skončení zápasu zmizí. Na audioportálu mujRozhlas budou Radiožurnál Sport a všechny hokejové přenosy viditelně označeny.

Posluchači budou mít možnost naladit si jakýkoli zápas hokejové extraligy na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz, webu stanice Radiožurnál Sport, audioportálu Českého rozhlasu mujRozhlas a také na webu hokej.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související