Cesty talentů. Mozaika příběhů a životních osudů vzdálených několik let od sebe

14. červen 2020

Čtyřdílný dokumentární seriál Ivana Studného představuje zajímavé osudy mladých lidí, kteří se v různých oborech postupně vypracovali. Uslyšíte celou mozaiku příběhů rozkročených do dvou etap vzdálených v čase pět let. Autor totiž právě po pěti letech hledá znovu mladé lidi, které dříve portrétoval coby zajímavé a nadané osobnosti. 

1. díl

První díl připomene jednu prohranou šachovou partii, příběh nadějného hráče Ladislava Nagye i vynikajícího elektrotechnika Marka Nováka, který svůj um zasvětil vývoji ve zdravotnictví.

2. díl

Druhý díl nabídne časosběrnou skládanku, ve které autor atraktivní zvukovou formou zobrazuje rozvoj zajímavé tvůrčí a hudební osobnosti Kristíny Dlouhé.

3. díl

Třetí díl vás zavede do tělocvičny mezi mažoretky i na muzikálové pódium. Vojta Adamčík a Jan Batysta napsali před pěti lety muzikál. Jak se jim dnes daří?

4. díl

Čtvrtý díl je věnovaný rodině Terberových zaměřené na chov a přípravu koní pro vytrvalostní dostihy. Příběh jezdkyně, která se ze sedla dostala na divadelní prkna, ale také svědectví o následcích vážného úrazu po pádu z koně i o cestách do exotických zemí na dostihy arabských koní.

autor: Ivan Studený
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.