Charitativní projekt hokejového brankáře Hrubce pomohl třineckým dětem

13. červenec 2020 10:55

Už druhým rokem se snaží hokejoví brankáři pomáhat charitativním projektem Saves Help. Za každý zákrok během utkání přispívají na transparentní účet desetikorunou. Letos vybralo 48 maskovaných mužů téměř 400 tisíc korun.

„Je to nádherné, když pak ještě za vámi přijdou rodiče, slzy v očích, že jsme pomohli. Pro nás maličkost, ale potom, když vidím, že pro ostatní ta naše pomoc je něco ohromného, tak mě to naplňuje. Dává mi to ten hnací motor, abychom to zase rozšířili, pomohli dál,“ říkal reprezentační hokejový gólman Šimon Hrubec, který předloni projekt vymyslel a nyní sdružuje už téměř padesátku brankářů všude možně po světě.

Z účtu teď po sezoně už obdaroval čtyři hendikepované třinecké děti, kterým přispěl na nutnou péči částkami od 30 do 45 tisíc korun. „Vzhledem k tomu, že jsem z Třince, tak jsme se společně dostali k paní ošetřovatelce, doktorce, která nám vytipovala rodiny, které by potřebovaly pomoc. Tak jsme si byli stoprocentně jistí, že ty peníze půjdou přesně tam, kam mají jít,“ dodal Hrubec.

„Ulovili“ i Petra Čecha

V průběhu této sezony získala organizace Saves Help netradičního člena. Stal se jím Petr Čech, který po fotbalové kariéře začal v Anglii chytat hokejovou soutěž. Proto ho Hrubec oslovil.

Petr Čech.

„Jelikož nás zastupuje stejná agentura, tak mne kontaktoval. S tím, že když jsem se přesunul do hokejové brány, tak vlastně technicky spadám mezi členy Saves Help. V tu chvíli jsem moc dlouho nerozmýšlel, protože myšlenka se mi líbila a je to jedna z těch aktivit, kterou člověk rád podpoří. A jsem rád, že můžu být jedním z členů,“ řekl Čech.

A do další sezony, která snad nebude zkrácena koronavirem, má Hrubec reálné plány. „Ten půlmilion ročně vybrat každý rok by bylo krásné. A ještě hezčí by bylo ty peníze efektivně rozdat,“ dodal otec projektu Šimon Hrubec.

Spustit audio

Související