Chovej se k lidem tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě. Toho se v životě drží zpěvák Jan Bendig

27. květen 2022

Zpěvák Jan Bendig se narodil v Hradci Králové v roce 1994 a do povědomí nás všech se zapsal jako benjamínek televizní pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar. To bylo v roce 2009. Dnes tohoto talentovaného mladého muž a skvělého muzikanta pozvala do rozhlasové kavárny v Hradci Králové Lada Klokočníková.

Co vás v poslední době potěšilo?
Že nám vyčistili bazén a že se tak už mohu koupat. Malé radosti jsou také radosti.

Když se řekne východní Čechy, tak se mi vybaví Hradec Králové. Tady jsem vyrůstal, je to má kotva. Žijí tu rodiče, je tu můj domov.
Jan Bendig, zpěvák

Co vás teď v současnosti nejvíc zaměstnává?
Zaměstnávají mě přípravy na můj velký koncert v Praze, který bude ve Fóru Karlín 3. září. Už se a to poctivě připravuji.

Jan Bendig ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Zpěvák Jan Bendig se narodil 14. února 1994 v Hradci Králové, má čtyři sourozence. V dětství navštěvoval chlapecký pěvecký sbor „Boni pueri". V roce 2009 se přihlásil do pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, kde zaujal nejen svým talentem, ale i přirozeným a bezprostředním projevem. Po ukončení soutěže se začal věnovat své sólové hudební kariéře.

S kým byste se chtěl setkat a třeba poobědvat, kdybyste si mohl vybrat ze všech současníků i z lidí, kteří prošli historií?
Mně se tohle přání vlastně letos splnilo. Splnil se mi sen, že se dokonce několikrát do měsíce vídám s Lucií Bílou. A už jsme spolu byli i na obědě. To je můj splněný sen. Kdo je víc než Lucka Bílá?

Čtěte také

Kdo vás v životě nejvíc ovlivnil?
Určitě moje rodina. Stoprocentně, protože jim moc děkuji za to, jak mě vychovali, moje máma s tátou. Jsem moc rád za to, že mi dávali takovou obrovskou lásku. A já díky tomu zase předávám tu lásku dál lidem, které mám rád.

Co považujete za svůj dosavadní největší úspěch?
To je strašně těžká otázka. Není to jen moje práce, ale je to i spolupráce s mým manažerem Lukášem Rejmonem, my jsme skvělý tým. Myslím si, že jsme spolu dokázali spoustu nádherných věcí. Například duet s Luckou Bílou, písničku Jednu malou chvíli. To je takový největší letošní úspěch.

Je nějaká rada, kterou jste dostal do života?
Já vždy říkám, chovej se k lidem tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě.

Když se řekne východní Čechy, co se vám vybaví?
Domov a Hradec Králové. Já jsem tady vyrůstal. Nejprve v Kuklenách, potom jsem chvilku bydlel v Třebechovicích pod Orebem a pak jsem se odstěhoval do Anglie, takže to bylo sem a tam. Ale Hradec Králové, to je takové mé ukotvení. Žijí tu mí rodiče a je to prostě můj domov.

A co se vám vybaví, když se řekne rozhlas?
Vzpomenu si na svého dědečka. My jsme ještě také bydleli v Divišově ulici, ta je nedaleko od rozhlasu, a tam si děda každé ráno pouštěl rádio. Poslouchal a já s ním. On tam ve své kůlně na dvoře něco vyráběl a poslouchal u toho rozhlas. To je pro mne taková hezká vzpomínka.

To jsem tenkrát vůbec netušil, že v tom rozhlase bude jednou vystupovat. To by mně v životě nenapadlo.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové se zpěvákem Janem Bendigem si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související