Chtěl jsem být hvězda na snowboardu. Hudba mě nenaplňovala, směje se zpěvák Sebastian

11. září 2021

„První kytaru jsem pak splatil odběrem plazmy,“ vzpomíná Sebastian v pořadu Moje hvězdy. „Písnička Toulavá mi ale úplně změnila život.“

Zpěváka Sebastiana zatím nejvíc proslavila písnička Toulavá. „Vznikla s Ondrou Fiedlerem. Jedno odpoledne mi zavolal, jestli nechci jít na lavičku do parku na víno, že vezme kytaru,“ vzpomíná Sebastian v pořadu Moje hvězdy.

„Říkal, že má napsaný kousek textu, že bychom ho mohli zhudebnit. Podařilo se. Pak jsme písničku ještě několikrát upravovali a napadlo nás dát do ní banjo. Nakonec zřejmě i díky tomu se z té písně stal hit.” Co následovalo?

Pak se mi změnil život

„Pak se mi úplně změnil život. Tehdy jsem pracoval ve sportovním obchodě v Liberci. Práce jsem nechal a začal jezdit koncerty.“ S Toulavou souvisí i nej okamžik jeho uměleckého života.

„Den po vydání Toulavé jsem byl v cihelně, kde jsem pracoval. Čistil jsem jednu pec, vyndával jsem z ní vlastně karcinogenní odpad. Zazvonil telefon, kde mi manager říkal, že písničku nasadí do rádia. To mne tehdy dojalo.“

Chtěl jsem být sportovní hvězda

Sebastian se chtěl původně stát profesionálním sportovcem. „Můj sen byl od malička být v něčem vidět. Odjakživa jsem byl sportovec. Cítil jsem, že bych chtěl být hvězda například na snowboardu. Hudba mne tolik nenaplňovala.“

„První kytaru jsem pak splatil odběrem plazmy. Objevil jsem Justina Biebra a založil kapelu Just Try.“ Na prvních koncertech hrál covery. Například Obchodníka s deštěm od skupiny Kryštof.

Příbuzný Miraie nebo Michala Davida?

Sebastian má příjmení Navrátil. Podobně jako další současná popová hvězda Mirai. „Dělám si legraci,  že je to můj bratranec. Ale není to pravda. Je to náhoda.“ Je ale možné, že příbuzenský vztah má Sebastian s Michalem Davidem. 

A co dělá ve volném čase? „Teď čtvrtý rok rekreačně boxuju. Nebaví mne jen cvičit ve fitku.“ Sebastian také miluje Thajsko a plánuje připravit novou desku k narozeninám. V listopadu mu bude třicet.

Spustit audio

Související