Cloud rap je moje terapie. Česko-vietnamský rapper Anki představuje nové album

15. červen 2022

„Koncertování mi dřív moc nešlo, ale teď už je to lepší, moc mě to baví.” Anki je na lokální rapové scéně relativně novou tváří. Před dvěma lety vydal své první album Saigon Stories pod labelem Die Mannschaft. Pak následovaly singly Pavarotti a Sadboy Friday. V květnu letošního roku vydal, tentokrát svépomocí, druhé album No More Drama, které představil v rámci Studio Session Radia Wave.

Česko-vietnamský rapper Anki společně se svým dvorním producentem Dominikem Miklušákem aka Lastswordem zahráli ve studiu Radia Wave set, který pojali jako ochutnávku k jejich připravovanému křtu alba No More Drama. Proč se novou desku rozhodli vydat svépomocí? V rozhovoru vysvětlují, jaké zásadní rozdíly vnímají v přípravách i samotné realizaci nahrávky.

Čtěte také

„Track Gossip Girl jsme nahrávali osmkrát. Normálně vše s Ankim nahráváme napoprvé nebo napodruhé, jsme takový instant match,“ přibližuje producent Lastsword jejich symbiotickou spolupráci. Nová deska rappera Ankiho se od té předchozí liší i jazykově. Zatímco svou první desku posluchačům naservíroval kompletně ve vietnamštině, jeho druhotina je celá česky.

„Můj první český text vznikal pár měsíců, dlouho jsem totiž koukal do prázdnýho papíru. Když najdu dobrej beat, pouštím si ho celý den a začnu si do hudby rýmovat. Text sepíšu, až když vím, že je to ono,“ popisuje Anki vznik jeho debutového rapového textu v češtině, který můžete znát pod názvem Pavarotti. 

Křest alba No More Drama proběhne 28. června v pražském Café V lese za podpory Spykidd & Darko + Unhealthy.

Co je to cloud rap? Dočkáme se v budoucnu od Ankiho klubového tanečního bangeru? A má cenu jezdit do Vietnamu na odvykačku? Poslechněte si celý rozhovor.

@croradiowave Děkujeme Ankimu za rozhovor! Celý ho najdeš na wave.cz a záznam jeho koncertu na našem YT #wavecz #fyp #foryou #fypシ #protebe #czech #zestudia #radiowave #rapper #anki #czechrap #rozhovor ♬ Lo-Fi chill beat(886457) - 平松誠

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.