David Deyl vzdává hold nejkrásnějším písničkám z českých pohádek na albu Kouzelné melodie

21. listopad 2023

Zpěvák David Deyl natočil se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu album Kouzelné melodie s podtitulem Písničky z českých pohádek.

David Deyl si díky Českému rozhlasu splnil dávný sen a spolu s jeho Symfonickým orchestrem nahrál album s pohádkovými písněmi. „V této velmi rychlé, uspěchané, neosobní době jsme připravili nádherné písně z českých pohádek. Kouzelné melodie nás provázely celým dětstvím, a tuto reminiscenci chci dopřát posluchačům co nejsilněji tak, jak to jen jde,“ svěřil se zpěvák.

„Přál bych si, aby posluchači alespoň na chvilku zapomněli na všechny starosti, shon a problémy, a rád bych je přenesl do světa fantazie, říše klidu a bezpečí, kde se budou cítit jako v tom nejkrásnějším snu.“

David Deyl vybral nejkrásnější a jeho srdci nejbližší písničky ze známých českých pohádek a pohádkových a animovaných filmů, takže mezi nimi nechybí například Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš? (Tři oříšky pro Popelku), Prstýnek (Princezna se zlatou hvězdou), Saxana (Dívka na koštěti), Dělání (Princové jsou na draka), Nám se stalo něco překrásného (Lotrando a Zubejda) a Včelka Mája.

Jako hosty si přizval zpěvačky Moniku Absolonovou, Markétu Konvičkovou, Evu Matějovskou, Natálii Grossovou, Kláru Vojslavskou a Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu pod vedením Věry Hrdinkové. Symfonický orchestr Českého rozhlasu dirigovala Michaela Rosza Růžičková.

zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.