Dělat velké projekty je čím dál těžší, zájem o koncerty ale stále je, těší Josefa Buchtu. A zve na koncert Karel Černoch 80

25. září 2023

„Zpěvák, který nejlépe swingoval na tehdejší hudební scéně, byl i skvělý komik,“ vzpomíná na Karla Černocha Josef Buchta z B-Side Bandu.

Brněnský B-Side Band netřeba příliš představovat. Tento orchestr stojí mimo jiné i za chystaným koncertem k nedožitým osmdesátinám Karla Černocha, který se v Brně uskuteční 5. listopadu 2023 (místo původně avizovaného termínu 13. října).

Čtěte také

Na koncertu zazáří plejáda osobností. „Michal Prokop, Peter Lipa, Matěj Ruppert, Ondra Ruml, Bára Basiková, Leona Machálková, Marie Rottrová, Helena Vondráčková – ti všichni na jednom pódiu! A samozřejmě Tereza Černochová. To bude obrovský zážitek, takže si to nesmíte nechat ujít,“ zve na hudební událost Buchta.

„Ukazuje se, že dělat v dnešní době takové velké projekty, je čím dál těžší. Lidi už hodně přemýšlí o tom, jak naloží s penězi. Všechno se výrazně zdražilo, ale zájem o koncerty pořád je,“ dodává.

Béčkový bigband

Původně 1. trumpetista orchestru Městského divadla v Brně založil nejdřív Jazz Side Band. „Chtěli jsme přijít s nějakým novým zvukem, náhledem na bigbandovou scénu 80. a 90. let, která už byla zkostnatělá, a chtělo to někam posunout,“ vzpomíná na začátky. Letos hrají společně 17. rokem a na podzim pokřtí nové autorské pop-jazzové album s názvem Tam a zpět.

A jak vlastně vznikl název tělesa? „Brno, Brom, Buchta – těch béček je tam víc,“ vysvětluje název současně osmnáctičlenného tělesa jeho kapelník.

Kde se nápad vzal a bude orchestr v podobných vzpomínkových projektech pokračovat? Kdo jako první slyšel nové album kapely? A jaký má Buchta vztah k cimbálové muzice?

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související