Der ferne Klang, Orchestral Works & Songs

16. leden 2024

Album s orchestrálními skladbami a písněmi Franze Schrekera. Hodnocení připravil Jozef Červenka.

(…) Album otvára nokturnové intermezzo z opery Vzdialený zvuk, ďalšími významnými skladbami sú Komorná symfónia a Malá suita pre komorný orchester. Na novinke sa nachádzajú aj piesňové cykly: Dva lyrické spevy na slová Walta Whitmana a Päť spevov, a album uzatvára raná Romantická suita. Orchester Berlínskeho Konzerthausu diriguje Christoph Eschenbach, jeho koncepcia je veľmi zanietená a vynikajúco zahratá. Špičkové sú tiež výkony vokálnych sólistov, sopranistky Chen Reiss a barytonistu Matthiasa Goerneho. Ukážkový je zvuk nahrávky, skutočne jasný a detailný zvukový obraz. Nový album je cenným doplnkom dnes už úctyhodného počtu nahrávok v postupnom comebacku tohto neprávom opomínaného skladateľa, ku ktorému prispela aj nedávna premiéra jeho opery Vzdialený zvuk v pražskej Štátnej opere. (…)

autoři: Jozef Červenka , Daniel Jäger
Spustit audio

Související

  • Soirée Musicale

    Nová nahrávka slovenské klavíristky Jordany Palovičové s díly polské skladatelky Marie Szymanowské. Hodnocení připravil Jozef Červenka.

  • Bach: Goldberg Variations

    Nové album islandského klavíristy Víkingura Ólafssona. Hodnocení připravil Jozef Červenka.

  • Kafenda, Vilec, Godár

    Nové profilové album slovenského violoncellisty Jána Slávika a klavíristky Daniely Varínské. Hodnocení připravil Jozef Červenka.