Dětem sladkou zeleninu. „Baví mě objevovat věci, co do dětí moc nedostanete,“ říká foodblogerka

2. květen 2020

„Ze začátku to měl být pořad pro těhotné mámy,“ popisuje autorka pořadu Menu pro Emu, foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková. „Bohužel čas byl mnohem rychlejší, a tak vaříme pro malé děti a unavené rodiče,“ dodává. „Asi bych chtěla mít firmu na droždí, ale nemám,“ glosuje nedostatek za karantény. A tak se alespoň učí pečlivěji využívat suroviny, které už má doma. Jaké recepty považuje za své nejsilnější? A co doporučuje po těhotenství?

autoři: Zuzana Burešová , jkh
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.