Děti přehnaně chráníme, říká ředitelka nadace, která se věnuje těžce zraněným dětem

26. srpen 2019

Linda Jandová je výkonnou ředitelkou Nadačního fondu Kolečko, který podporuje prevenci úrazů dětí na silnicích a pomáhá jim po těžkých zraněních. Pracovala v reklamě, jako manažerka Ondřeje Havelky i svatební koordinátorka. Miluje vaření a swing.

Pro Kolečko pracuje už 15 let. Nadační fond shání pro dětská úrazová centra pomoc, přístroje a rehabilitační pomůcky. „Profesor Havránek z Thomayerovy nemocnice říká, že děti ubíjíme přehnanou péčí. Pořád slyší: nechoď po tom obrubníku, zakopneš,“ upozornila Linda Jandová v rozhovoru s Moderátorem Alešem Cibulkou.

My jsme trávili spoustu času venku, dnes jsou děti příliš chráněné. Do ambulance mu přišel desetiletý kluk, který měl zlomené obě ruce. Maminka ho vyhnala od počítače, tak šel ven a na rovině zakopl o práh. Takových úrazů je dost."

Linda Jandová

Sokol prstýnky nepřinesl

Linda Jandová pracovala i jako svatební koordinátorka. Organizovala například svatbu Heleny Vondráčkové. Dnes je to pro ni občasný koníček. Svatby pořádala i na neobvyklých místech.

„Ženich pilot se ženil na schůdcích k letadlu a prstýnky měl přinést sokol, což se nepodařilo. Nebo si nevěsta v šestém měsíci přála přijet na koni.“

Jaké projekty Kolečko připravuje? Kdo jí zpíval na svatbě? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Aleš Cibulka , zk
Spustit audio

Související