Disckgolf, kin-ball nebo brännball. Děti na sportovních táborech v Polabí se učí i netradiční sporty

11. srpen 2023 09:00

Sportovní tábory v Polabí boří mýty o tom, že se děti nechtějí hýbat. Každý rokem stoupá počet zájemců, kterým nevadí o prázdninách běhat, hrát míčové hry nebo třeba discgolf. Program pro ně vymýšlejí učitelé, kteří jsou zároveň místními trenéry. Na fotbalovém hřišti v Semicích se zastavil redaktor Pavel Petr.

„Na úvod si tady dáme nějakou atletickou rozcvičku, dáme si atletickou abecedu. To všichni znáte ze školy a pak nějaké polohové starty. Budeme si dávat taky nějaké závody ve skupinkách a štafetové běhy,“ zahajuje jeden z trenérů pan Jareš každodenní přípravu.

Tentokrát to je v Semicích na atletickém hřišti. A jaká je historie sportovního tábora Polabí přibližuje Patrik Mejzr:

„Tak my jsme se Štěpánem oba dva vystudovali nebo studujeme pedagogicky zaměřenou školu a baví nás. Takže nás napadlo v roce 2021, že bychom mohli uspořádat nějaké sportovní tábory nejprve v Nymburce a v Semicích, protože jsme bydleli v těchto městech. Dali jsme to dohromady a už jsme se rozrostli i do Šestajovic a dále máme v plánu další. Děti to baví a každý rok nám stoupá jejich počet.“

Sportovní tábor v Semicích na Nymbursku

Děti na si na táboře užívají klasické druhy sportů, ale zkusí si i ty netradiční.

„Třeba v Nymburce z těch netradiční děláme disckgolf, zkoušíme si kin-ball, hrajeme brännball, děláme různé fáborkové orientační běhy a pak je to ta klasika: atletika, fotbal, basketbal a podobně,“ doplňuje Mejzr.

Jak vidí pořadatelé pohyblivost dětí, stoupá nebo klesá? A jak děti sportovní tábor baví? Poslechněte si v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio