Diváci budou mít úžasný přehled, těší se šéf českého cyklokrosu na mistrovství světa v Táboře

16. leden 2024

Od 2. do 4. února 2024 se v táborském areálu Komora pojede mistrovství světa v cyklokrosu. Generálkou na velkou akci byl nedělní závod o titul mistra České republiky.

Hvězda českého cyklokrosu Zdeněk Štybar jel v Táboře předposlední závod kariéry. Toho posledního se jedna z nejvýraznějších postav české cyklistiky zúčastní na zmiňovaném mistrovství světa.

„Po těch letech na silnici už nejsem tak výbušný, rychlý jako dříve. Přece jenom mám asi tak o půl milionu kilometrů víc v nohách než zbytek startovního pole, někde se to musí odrazit. Dělám ale pro přípravu maximum, abych z toho měl ještě dobrý pocit,“ řekl Štybar Českému rozhlasu.

Mistrovství světa vyhlíží pochopitelně s mírnou nervozitou šéf českého cyklokrosu Petr Balogh. „Na trati je vybudovaných deset tribun, z toho šest oboustranných, takže diváci budou mít úžasný přehled. Chtěl bych všechny pozvat, aby se přišli podívat na jeden z posledních závodů živoucí legendy českého cyklokrosu Zdeňka Štybara,“ popsal Balogh.

V nedělním republikovém šampionátu byl mezi muži byl nejrychlejší Michael Boroš a mezi ženami se s domácího triumfu radovala Kristýna Zemanová.

autoři: Kamil Jáša , rej
Spustit audio