Divadlo Spejbla a Hurvínka zahájilo novou sezónu. Přichází s komickou operou i reedicí úspěšné LP desky

16. říjen 2023 09:01

Divadlo Spejbla a Hurvínka zahajuje sezónu a pro své diváky si připravilo hned několik novinek a překvapení. Do programu zařadí komickou operu, představení pro nejmenší diváky a potěší i klasickou vinylovou deskou.

„Nepřišel jsem do divadla s tím, že budu namlouvat Hurvínka, začal jsem vodit loutky, nějak tomu osud chtěl a je to zrovna přesně rok, co se tak děje,“ říká s úsměvem herec Martin Trecha.

„Taky jsem přišla do divadla jako začínající loutkoherečka a to, že mluvím Máničku, přišlo najednou, asi nikdo z nás to nečekal,“ přidává se Jana Mudráková. Hlasy obou herců uslyšíte i nové sezóně.

Divadlo Spejbla a Hurvínka uvede hned několik novinek, třeba představení, které vzniká ve spolupráci s Janáčkovou operou Národního divadla Brno.

„Hurvínek prodává nevěstu je rodinné představení, které díky této slavné klasické opeře přibližuje dětem svět hudby. Dlouho jsme si přáli hudební představení, ani ve snu jsme si nedokázali představit, že se to podaří v takovéto úžasné spolupráci,“ vysvětluje ředitelka divadla Denisa Kirschnerová.

Čtěte také

Další novinkou bude také inscenace ve spolupráci s Radimem Vizvárym, ten je držitelem Ceny Thálie a uměleckým ředitelem Laterny magiky.

V plánu je i zcela nové představení pro nejmenší diváky od 1 roku. „Budeme tentokrát dělat představení pro Hurvínka, jmenuje se Hurvínkovo moře snění, které režíruje Janka Ryšánek Schmiedtová, naše kmenová režisérka,“ upřesňuje umělecký ředitel divadla David Janošek.

Milovníky audionahrávek zase potěší reedice LP Hurvínkova strašidýlka, která patří k vůbec nejoblíbenějším nahrávkám. Zaznívají na ní legendární hlasy Miloše Kirschnera a Františka Filipovského.

Poslechněte si celou reportáž létající redaktorky Sabiny Vosecké, která byla na zahájení sezóny v Divadle Spejbla a Hurvínka.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související