Do jarní potravinové sbírky darovali lidé v Karlovarském kraji přes 12 tun zboží

16. duben 2024 12:15

Do jarní potravinové sbírky darovali lidé v Česku 417 tun potravin. V Karlovarském kraji to bylo přes 12 tun potravin a drogerie, tedy stejné množství jako loni na jaře.

Potřeba bylo hlavně trvanlivých potravin a drogerie pro děti. Podle ředitele regionální potravinové banky Milana Hlouška byli nejvíc štědří lidé na Sokolovsku: „Zaznamenali jsme jeden parádní rekord. V sokolovské prodejně během jednoho dne dobrovolníci nasbírali přes 2 tuny potravin. Opravdu jsme z toho celého víkendu měli dobrý pocit, lidé byli dobře naladěni, nesetkal jsem se s jedinou negativní reakcí.“

V jarním kole potravinové sbírky se v sobotu po celém Česku ve více než 2100 obchodech vybralo 467 tun zboží, informovali v neděli organizátoři sbírky. Je to o desítky tun více zboží, než se v prodejnách vybralo loni na jaře.

Stále je možnost přispět!

Potraviny a drogerii lze darovat až do 23. dubna nákupem v internetových obchodech. „Do Sbírky potravin se zapojila i šestice on-line obchodů Billa e-shop, dm drogerie markt, Košík.cz, Rohlík.cz, iTesco a Teta drogerie, kde mohou zákazníci darovat potraviny a drogerii z pohodlí svého domova až do 23. dubna. Preferované jsou především konzervy, dětské výživy, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže a luštěniny, těstoviny a základní i dětská drogerie,“ uvádí na svém webu Česká federace potravinových bank.

Potravinová sbírka je největší materiální charitativní akcí v České republice, do které se zapojují tisíce dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací po celé zemi. Darované zboží se následně přepraví do skladů potravinových bank v jednotlivých krajích, odkud je distribuováno prostřednictvím charitativních organizací a obcí těm, kteří to potřebují.

Spustit audio