Dobro je nejasný pojem, ale shodneme se na tom, že fajn jsou tepláky a posilka

8. listopad 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu nepřivítaly nikoho, skrze kontribuční budku totiž mluvily jen samy se sebou. Tématem mělo být dobro a jeho definice, než ale přišla řeč na toto téma, zabraly se Buchty asi na deset minut do hovoru o údajném koitu Fidela Castra v brněnské vile.

Zuzka pak začala zdlouhavě rozkládat o tom, co je dobro a že se to dá těžko určit, protože každý filozof o tom mele něco jiného. Ivanka vymyslela básničku „Friedrich Nietzsche měl rád míče“ a tvrdila, že jediné jednoznačné dobro je chodit do fitka.

Zuzana pak Ivaně povídala o merino hnědé čepici, kterou někdo nechal v Brně na ulici a kterou si chtěla vzít. Ivance přišlo nehygienické dávat si na hlavu cizí čepici, Zuzana ale kontrovala, že mnohem méně hygienické je souložit s člověkem, který měl předtím ruce kdo ví kde. Ivana pak ještě přečetla několik random slovanských přísloví o poctivosti, práci a řemesle.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nezabývaly náhodnými fenomény. Na přetřes přišly třeba: zuby Lukáše Hejlíka, co znamená fráze „nesvítila jsem u toho”, funkcionalismus, Idris Elba, šátky na hlavě a kdy jsou v rozhlasové kantýně řízky nebo spíše kukuřízky (kukuřičné řízky v kukuřičné strouhance).

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že vaším životním úkolem je vymyslet přesnou definici dobra.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.