Doktor Bolíto a sociopatický podvodník. True crime Křivák se skalpelem způsobuje mrazení i nevolnost

8. prosinec 2023

Prosincové Čelisti se rozkročily mezi vánoční pohodou a nemilosrdnými true crime dokumenty. Minisérie Křivák se skalpelem o falešném chirurgovi a jeho experimentálních transplantacích patří k těm nejdrtivějším, které Aleš a Vítek viděli. Naproti tomu z vraždy Johna Lennona dokázali dokumentaristé vykřesat jen pár nedopečených konspiračních teorií.

„Už jsme tu měli spoustu true crime sérii o různých psychopatech a sektách, které i přes tragické dopady jsou vlastně úsměvné. Pro Křiváka se skalpelem tohle ale určitě neplatí, říká Vítek o nové true crime minisérii Netflixu. „Seriál ukazuje, jak se nechá i špičková medicína obelhat jediným člověkem, který je velmi funknčí sociopat a geniální lhář,“ dodává. „Na ty jeho fejkový plastový průdušnice, který pak hnijou uvnitř těch lidí, myslim vlastně doteď a moje hypochondrie k tomu jen přispívá,“ doplňuje Aleš.

Prožil Aleš Nejlepší Vánoce na světě v horkovzdušném balonu na solární pohon? Popřeje Vítek posluchačům Šťastné a krvavé, nebo rovnou odjede na svátky do Japonska za Godzillou?  Má Šárka Korunu na hlavě, nebo v kapse? Kolik srdíčka vložil Luc Besson do filmu DogMan? Plete si Tonda mrtvé prezidenty s Johnem Lennonem? Čelisti – špekáček, ze kterého šťavnaťoučký špek vytryskne přímo do vašich uší. Jůj.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.