Domácí mistrovství Evropy chci vyhrát, hlásí baseballista Schneider. Kdy se národní tým ukáže na Hané?

23. září 2023 08:33

Možná si ještě pamatujete baseballovou horečku, kterou vyvolala historická účast české reprezentace na Světovém poháru v Japonsku letos v březnu. Další pokračování chtějí napsat čeští baseballisté na domácím mistrovství Evropy.

Česká reprezentace na první medaili na evropském šampionátu stále čeká, motivace je tak o to větší. „Vždycky to o nějaký kousek uteklo. Chceme se umístit do prvních tří míst. Za sebe říkám, že jedu mistrovství Evropy vyhrát,“ říká nebojácně Martin Schneider, hráč olomouckých Skokanů.

Sám pojede už na osmý evropský šampionát. „Taky jsem z týmu nejstarší,“ usmál se 37letý sympaťák.

Chceme se umístit do prvních tří míst. Za sebe říkám, že jedu mistrovství Evropy vyhrát.
Martin Schneider, baseballový reprezentant

V čestvé paměti má ještě World Baseball Classic, které se v březnu letošního roku hrálo v Japonsku. Českou reprezentaci tehdy zaznamenali po celém světě. „Paradoxně možná ještě o něco víc než u nás. Ale i tak to v naší zemi udělalo hodně, co se týče popularizace našeho sportu,“ těšilo Schneidera.

Mistrovství Evropy v baseballu startuje v neděli 24. září a potrvá do neděle 1. října. Hrát se bude v Ostravě a Brně. Česká reprezentace startuje nedělním zápasem zápasem proti Rakousku (od 18 hodin).

I když se letos nehraje v Olomouci, přesto se baseballový národní tým na Hané ukáže. Kdy a kde? Více pověděl Martin Schneider ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související