Domácí něco něco vydali třetí studiové album. Skladby zazněly během nové Radio Wave Studio Session

13. říjen 2023

Domácí kapela něco něco vydala letos v září třetí studiovou desku s příhodným názvem Třetí. Za projektem stojí hudebnice a zpěvačka Alžběta Trusinová a producent a multiinstrumentalista Tomáš Tkáč. Živou session v našem proskleném studiu odehrála dvojice po boku hostujícího bubeníka Václava Švestky. Nové album opět vydal domácí label Divnosti a po úspěšné crowdfundingové kampani vychází fyzicky na CD i vinylu.

něco něco před studiem Radia Wave

„Sám sobě je člověk producentem docela těžko. A zjišťuju to čím dál tím víc. I když má člověk nějakou znalost, tak tam chybí odstup. Jiní lidé si mě najímají právě kvůli tomu odstupu a komentáři na věc. U vlastní hudby je to náročné,” vysvětluje Tomáš Tkáč. Nabízí se tak myšlenka o spolupráci z vnějšku. „Já furt hledám. Jsem často nespokojený, a to se o mě tady ví. Už si to dovedu představit, ale stále mám pocit, že jsem nenarazil na správného člověka,” dodává hudebník.

Na křest nové desky Třetí se můžete vypravit již ve čtvrtek 19. října do pražského podniku Kasárna Karlín. „Jako předkapela nám zahraje hudebnice a zpěvačka Palma, která se nově obklopila kapelou. Myslím, že to bude její koncertní premiéra v této podobě,” zve na pražský křest Alžběta.

Je užitečné navštěvovat lekce zpěvu? A proč má nová deska Třetí jinou vizuální podobu než dvě předchozí? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session s kapelou něco něco.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.