Dopravní podnik Karlovy Vary pořídil pět nových autobusů

7. červenec 2020 08:30

Pět nových nízkopodlažních autobusů zařadí do provozu Dopravní podnik Karlovy Vary. Jejich pořizovací cena se vyšplhala na více než 31 a půl milionu korun, přičemž 85 procent nákladů zaplatila dotace.

Jak uvedl místopředseda představenstva firmy Lukáš Siřínek, nové vozy nabídnou lidem několik technických novinek, které usnadní cestování. Uvnitř nových autobusů jsou obrazovky s grafikou zastávek, klimatizace, nebo například porty USB. Vozidla jsou rovněž vybavená kamerovým systémem a automatickým sčítáním cestujících

„Nové vozy přinesou cestujícím několik příjemných technických řešení, které usnadní cestování. Patří sem pohodlí při nástupu díky nízkopodlažnímu vstupu, společně s dalším snížením nástupní plochy v zastávce a dveřím otevíraným dovnitř,“ řekl Siřínek.

Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. provozuje 58 vozů pro zajištění městské hromadné dopravy v Karlových Varech. Letošní obnovou vozového parku pokračuje v modernizaci autobusů. Od loňského roku je 100 % vozidel v městské hromadné dopravě nízkopodlažních. Karlovarská MHD patří mezi první tři dopravní podniky v České republice s nejmladším vozovým parkem.

autor: nkr | zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio