Druhá sada písniček z rozhlasového koncertu legendární jihočeské bluegrassové kapely Sem Tam

V Koncertních ozvěnách od Tří lvů vám zprostředkujeme druhou část koncertu legendární jihočeské bluegrassové kapely Sem Tam ke čtyřicátému výročí jejího založení. Ten se konal ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice loňského 24. listopadu.

Český rozhlas České Budějovice byl vybrán pro jubilantský koncert skupiny Sem Tam zcela záměrně, neboť právě v prvních letech hrál v její historii dosti důležitou roli a jeho archiv skrývá řadu snímků, které tady Semtamáci pod vedením kapelníka Luboše Marka natočili.

Kapela Sem Tam si zaslouží zcela jistě respekt díky svým nahrávkám, vydaným deskám a úspěchům na celostátní Portě. Sem Tamem prošla plejáda výrazných postav nejenom jihočeské hudební scény jako Pavlína Jíšová, Pavlína Braunová, Jarda Matějů, Josef Hlavenka, Jiří Smrž nebo Tonda Hlaváč.

U Tří lvů se představila sestava Sem Tamu vedená kapelníkem, houslistou Lubošem Markem se zpěvačkami Lenkou Huszárovou, která také program slovem provázela, a Pavlou Blažkovou, zpěvákem a mandolinistou Josefem Pospíšilíkem, vynikajícím bandžistou Vojtou Zíchou, kytaristou Tomášem Berkou a Kristínou Nídlovou, která nahradila na poslední chvíli na postu baskytaristky  onemocnělou Petru Želiborovou. 

První část tohoto výjimečného vystoupení jsme vysílali o Vánocích na svatého Štěpána. Druhou sadu písniček tvoří – vzato odzadu – tituly Starodávná, Stříbrná křídla orlí, Tak už musím jít, Na čem záleží,  Na ostří nože, Sbohem, Angelino, Píseň pro dva a na začátek O´Connell Street.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související