Dvě trestné minuty jsou moc, ale na trati jsem se každým kolem zlepšoval, říká Krčmář po 14. místě

26. listopad 2023

Vytrvalostní závod Světového poháru v biatlonu vyhrál ve švédském Östersundu Němec Roman Rees. Nejlepším z českých závodníků byl čtrnáctý Michal Krčmář, který na střelnici chyboval dvakrát. V rozhovoru pro Radiožurnál Sport litoval především chyby při střelbě ve stoje, ale zároveň si pochvaloval běžeckou formu, kterou v úvodu sezony prokazuje.

Michale, jak hodnotíte svůj výkon po vytrvalostním závodě?

Když se na to podívám teď v cíli, tak to nevypadá úplně zle. Při střelbách jsem se cítil komfortně a za mě je výsledek dvou trestných minut moc. Zvlášť za první stojku bych si dal facku. Při páté ráně už jsem byl myšlenkami asi trochu na trati a rána mi utekla. To by se mi nemělo stávat. Nedostatky tam určitě vidím, ale zároveň to je dobrý vklad do sezony. Hodnotím to pozitivně.

V prvních dvou střeleckých položkách jste nasbíral dvě trestné minuty, ale pak už to bylo z vaší strany bezchybné. Měnil jste něco, když jste přijížděl k třetí položce?

Trochu víc jsem tu položku pohlídal, protože jsem věděl, že už si nemůžu dovolit žádné trestné minuty. Bylo to ještě o trochu víc kontrolované, aby tam přišla nula, která mě vrátí zpátky do závodu.

Dopředu jste se posouval i během poslední běžecké části. Jaké to bylo na trati?

Každým kolem se to zlepšovalo. Poslední okruh mě potěšil, protože jsem tam jel s Fillonem Mailletem, kterému jsem dokonce v posledním dlouhém stoupání ujel. Zvedlo mi sebevědomí, že nestačil mému tempu.

V sobotu jste předvedl spolehlivý výkon ve smíšené štafetě, v neděli finišujete jako nejlepší český závodník mezi světovou extratřídou. Ukázalo vám to, že i na startu letošní sezony patříte do nejužší špičky Světového poháru?

Uvidíme. Je brzy na hodnocení. Vytrvalostní závod je specifický oproti těm sprintům a stíhacím závodům. Rozhodně je lepší začít sezonu takto, než někde vzadu. Určitě jsem za to rád, ale na nějaké potvrzování si budeme muset ještě počkat.

autoři: Miroslav Lenc , rej
Spustit audio

Související