Farář Petr Wagner: Kdybych byl psem, byl bych nerudným jezevčíkem

21. prosinec 2023

Hostem rubriky Brambora s vejcem byl farář a sympatický člověk Petr Wagner. Ten má na Radiu Wave podcast Hergot o spiritualitě, ale hlavně je farář Církve československé husitské. Do Brambory s vejcem proto vnesl trošku duchovního kořeníčka a sváteční náladičky. Kdo je jeho oblíbený světec a proč? I na to jsme se ho zeptali.

Petr se v rozhovoru mimo jiné svěřil s tím, že kdyby byl psem, tak by byl nerudným jezevčíkem. Přál by si být ale úplně jinou rasou. Jakou a proč? I to se v rozhovoru dozvíte. Písničku do hudebního okénka zvolil tentokrát host osobně. Petr si vybral skladbu Bludička od kapely Bratrstvo a v Bramboře s vejcem svou volbu i hezky zdůvodnil.

Jak by se Petr popsal jedním slovem a co by doporučil navštívit ve Strakonicích? Jak nám může psychicky pomoct bramborový salát? Poslechněte si celý svátečně laděný rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.