Film Selah and The Spades: Novince z Amazonu dominují holčičí intriky, drogy a přehnané ambice

24. duben 2020

Aleš Stuchlý, Tonda Tesař a Buchta Ivana Veselková se dovolali i Vítu Schmarcovi, aby probrali nejhorší seriál o pivu Brews Brothers. Moderátoři v karanténě nekoukají jenom na Netflix, a tak zhodnotili i novinky z dalších online platforem, jako HBO nebo Amazon. Co říkají na film Selah and The Spades a stojí za to se na něj z pohodlí domova podívat?

„Vypadá to, že to bude atraktivní věc, mix středoškolských dynamických drzých filmů, drogových gangů, gangsterských filmů,“ popisuje Tonda teenagerské drama Selah and The Spades z prostředí Haldwellské střední. „Promo kampaň se to takhle snažila prodat, ale ten výsledek je strašně rozpačitý, neuspořádaný, chybí tomu větší drive a hlavně rozhodnost v tom, o čem ten film bude,“ říká Tonda o snímku, u kterého nakonec není jasné, jestli jde o zmíněnou atraktivní gangsterku, středoškolský nebo hloubavý artový film. „A není to ani jedno,“ shodují se s Ivanou.

Z filmu Selah and The Spades

„Hloubavý se to snaží být. Je to hezky natočený, aby se to mladým líbilo, a tím to asi tak končí. Film o holčičím přátelství, který natočila režisérka jako svůj debut podle mě, a teď nechci nějak škatulkovat, ale je to dost poznat,“ dodává Ivana. „V tý nerozhodnosti to má strašně moc nálad a stylů, všechny to kombinuje dohromady a neví, čím to chce být,“ říká Aleš a dodává, že si podle něj debutantka Tayarisha Poe ukousla příliš velké sousto a takové přepínání zvládají jen špičkoví tvůrci.

Co dělá syn Cate Blanchett? Jaké jsou vtipy v seriálu Brews Brothers? Jak vypadá třetí série temného seriálu Westworld? Poslechněte si Čelisti.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.