Finanční správa ruší 77 pracovišť finančních úřadů, ve Zlínském kraji to budou 4 pobočky

11. duben 2023 16:00

Podle informací Ministerstva financí zruší Finanční správa od července letošního roku 77 svých poboček. Ve Zlínském kraji se to týká čtyř poboček: v Luhačovicích, ve Valašských Kloboukách, v Holešově a Bystřici pod Hostýnem.

Ministerstvo financí oznámilo, že plánuje zrušit 77 (z celkových 201) poboček finančních úřadů a díky tomu by stát měl v následujících třech letech ušetřit až 150 milionů korun. Hlavním důvodem je podle jeho prohlášení větší efektivita státní správy. Ministerstvo ruší ty pobočky, které občané využívali nejméně, proto by to zásadnější dopad na občany mít nemělo.

Místo zrušených úřadů Finanční správa lidem nabídne zvláštní linky pro telefonické konzultace. Navíc v době podávání daňových přiznání rozšíří své výjezdy do těchto měst, kde pobočky ruší.

Ve Zlínském kraji budou od 1. července 2023 zrušeny čtyři pobočky: v Luhačovicích a Valašských Kloboukách na Zlínsku a dále v Holešově a Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku.

Starostové dotčených měst ve zrušení poboček nevidí zásadní problém. Podle nich už byla funkce finančního úřadu na místních pracovištích i tak dost omezená a občanů tam chodilo málo. To potvrdil Českému rozhlasu Zlín nezávislý starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Rolinc i starosta Valašských Klobouk Josef Bělaška z hnutí Klobučané společně

Spustit audio

Související