Fotbalista Bystroň začne dva měsíce před vypršením trestu za doping trénovat s Plzní

11. listopad 2013

Fotbalista David Bystroň začne od středy trénovat s prvoligovou Plzní. Za týden jednatřicetiletému obránci vyprší 3. ledna příštího roku dvouletý trest za pozitivní dopingový test a k přípravě s Plzní dostal svolení od UEFA a FIFA.

"Plzeň je mým druhým domovem a možnost začlenění se do přípravy Viktorie byla pro mě od začátku první variantou. Je mi jasné, že návrat na fotbalové trávníky bude velmi těžký, snažil jsem se poctivě připravovat, ale samozřejmě teprve první dny s týmem ukážou, jak na tom doopravdy jsem," uvedl Bystroň pro klubový web.

"Věříme, že David má potenciál vrátit se do profesionálního fotbalu. Po celou dobu trestu byl se spoluhráči i vedením klubu v pravidelném kontaktu, právě jeho zájem o dění ve Viktorii i velmi dobrý fyzický stav, ve kterém se na sklonku minulého týdne hlásil ve Štruncových sadech, hrály v našem rozhodování významnou roli," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Bystroň měl pozitivní dopingový test na konci listopadu roku 2011 po zápase Ligy mistrů proti BATE Borisov. Nález potvrdila loni v lednu analýza B vzorku. Spekulovalo se o tom, že v Bystroňově moči byl zakázaný metamfetamin, tedy droga známá jako pervitin.

UEFA potrestala Bystroně 9. února 2012, trest mu skončí na začátku ledna 2014. Třináctého února rozvázala Plzeň s Bystroněm smlouvu.

autor: ala
Spustit audio