Fotbalisté Karviné se chystají na další sezonu v elitní soutěži

11. červenec 2018 05:20

Karvinští fotbalisté aktuálně ladí formu na soustředění v Polsku, v úterý si ale odskočili domů k přípravnému zápasu se slovenským Ružomberkem a prohráli 1:3. Příležitost dostali ve velké míře junioři a na ty byl nový trenér Roman Nádvorník hodně přísný.

Trenér Roman Nádvorník po štacích v Příbrami a Viktorii Žižkov dostává v Karviné třetí ligovou příležitost a chce hrát rychle, přímočaře a ofenzivně.

„Má dobrou vůdčí roli a myslím, že nás během krátké chvíle přesně naučil věci, které chce. Detaily ale samozřejmě trvají déle. Teď už se to snažíme plnit, aby to vypadalo,“ říká zkušený útočník Tomáš Wágner k osobě nového trenéra.

Ten už si proklepl všechny hráče důkladně. „Všechno děláme tak, abychom byli úspěšní už od prvního kola. Pro mne teď bylo důležité, aby hráči měli zápasové zatížení 90 minut, aby chytli zápasový rytmus, což se nám teď povedlo,“ říká Nádvorník.

Na začátku letní přípravy byl zájem o tři karvinské opory. Záložníka Budínského, jeho kolegu ze středu pole Panáka a útočníka Wágnera. Oba poslední měl v hledáčku konkurenční Baník Ostrava a o Wágnera prý stále stojí.

„Já se k tomu vyjadřovat nebudu. Netuším, nevím, jaké jednání. Nemám k tomu co říct,“ odmítá Wágner, že by aktuálně probíhala s Baníkem nějaká jednání.

Trenér Nádvorník by naopak rád ještě nějaké posily přivítal. „Pevně věřím, že nikdo neodejde. Ale děláme fotbal a stát se může cokoli. Doufám, že ještě někoho dotáhneme, že ještě někdo přijde,“ doplňuje trenér Roman Nádvorník.

Generálka na ligovou soutěž čeká Karvinou v sobotu proti polskému Opole.

autor: ddp
Spustit audio