Fotbalisté Sigmy Olomouc se v Karviné střetnou s domácím celkem o deváté vítězství v řadě

7. listopad 2014

Fotbalisté Sigmy Olomouc budou v sobotu 8. listopadu v druhé lize hrát o deváté vítězství za sebou. Ve čtvrt na jedenáct nastoupí v Karviné proti domácímu celku. Domácí budou mimořádně nebezpečným soupeřem, který se v případě vítězství může přiblížit čelu tabulky.

Olomoucký trenér Leoš Kalvoda před časem vedl karvinské fotbalisty a zná řadu lidí z klubu. „Tak známí tam určitě jsou, já věřím, že se přijdou podívat na fotbal a že pokecáme, no ale my tam jedeme s tím, že chceme bodovat.“

Velmi dobré informace o olomouckém mužstvu bude mít i vedení karvinského celku. Asistentem jeho trenéra je totiž Josef Mucha, který na Hané dlouho působil. „Tak samozřejmě zná mě, protože jsme spolu čtyři roky dělali v HFK Olomouc a hlavně zná úplně detailně mužstvo, protože tady působil v Sigmě Olomouc,“ říká Leoš Kalvoda.

Olomoucká Sigma nyní vítězí především proto, že k utkáním přistupuje stejně na domácím hřišti i u soupeřů. „My se chceme prosadit svou hrou. Musíme respektovat sílu soupeře a tady třeba v té Karviné je to hlavně standardní situace. Samozřejmě i ze hry, ale co mají nebezpečné, to jsou standardní situace. Na to se musíme nachystat,“ dodává.

Navíc se karvinští fotbalisté prezentují agresivní hrou. „Karviná hraje velice agresivní, důrazný fotbal. O tom přesvědčil vyloučením Cverny ve Znojmě, kdy to byl zákrok opravdu na červenou kartu. Prezentují se tady tím důrazem, rychlostí v každém utkání,“uzavírá Kalvoda.

autor: min
Spustit audio