Fotbalistky české reprezentace trénují v Třeboni

8. srpen 2015

Pokud se procházíte v těchto dnech okolo fotbalového hřiště v Třeboni, nejspíš zaslechnete nebývalý ruch. Na zeleném trávníku se totiž připravuje česká fotbalová reprezentace. Ale pozor, v dámském provedení.

Do Třeboně se vydala například střední záložnice Klára Cahynová, která se jinak fotbalem baví ve Spojených státech amerických. „Studuji na univerzitě v Ohiu a zároveň tam hraji fotbal. Je skvělé, že to mohu skloubit dohromady a ve všem nám vyhoví,“ popsala.

Fotbalistka zamířila do USA ze Slavie Praha. „Ze začátku byla změna prostředí a jazyková bariéra náročná, ale teď už je to lepší. Jsme tam samé Evropanky a ve škole jsem si jazyk zlepšila. Moc ráda jsem ale přijela do Třeboně, čeština mi chybí,“ komentovala.

V českém reprezentačním týmu je i Anna Dlasková, která právě k rybníku Svět jezdí moc ráda. „Prázdniny jsem trávila v jižních Čechách u kamarádky a její rodiny, byli jsme například na Hluboké a bylo to moc hezké,“ vzpomněla.

V neděli 9. srpna v 17 hodin odehrají reprezentantky České republiky v Třeboni přátelské utkání se sedmnáctiletými fotbalisty FC MAS Táborsko. Za měsíc pak nastoupí v kvalifikaci mistrovství Evropy na hřišti v Gruzii.

Ženská fotbalová reprezentace na hřišti v Třeboni
autor: kaj
Spustit audio