Hasiči odklízeli ve středních Čechách následky pondělní bouřky. Bahno zastavilo dočasně i provoz na D1

7. květen 2024

Hasičům ve středních Čechách kvůli pondělní bouřce přibylo výjezdů. Celkově vyjeli k 35 zásahům. V 16 případech šlo o technickou pomoc, při níž odstraňovali stromy, čerpali vodu nebo zprůchodňovali ucpávající se propusti, jako například na u Soutic na Benešovsku na dálnici D1, informovali v úterý ráno krajští hasiči na síti X.

D1 u Soutic večer zaplavilo bahno z polí. Na 57. kilometru ve směru na Brno byla dálnice dočasně neprůjezdná, poté začala auta jezdit odstavným pruhem.

„V sedmi případech jsme řešili dopravní nehody, většinou v oblastech, kde zrovna hustě pršelo. Stejný trend pokračuje i ráno. Například na dálnici D7 zasahujeme u dopravní nehody tří osobních automobilů a v místě se tvoří kolona,“ uvedli hasiči.

Večer hasiči zasahovali také v Kondraci na Benešovsku, kde se voda dostala z ulice do jednoho z domů. V Hradišťku u Sedlčan na Příbramsku odstraňovali spadlý strom a v Trhovém Štěpánově na Benešovsku vyjížděli k rozvodněnému potoku.

„Pod mostem se zachytily větve, takže se tam začala hromadit voda a hrozilo, že vyteče k hotelu,“ řekl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora.

zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio