Herec Jan Šťastný: Dětské sny si plním až teď přes svoje děti

15. únor 2024

„My chlapi jsme v podstatě jen velcí kluci. Když chcete, aby vás chlap nezlobil, dejte mu velké hračky,“ radí herec v Blízkých setkáních. Jak to má v životě s fanynkami? Který obor je jeho vysněný? Je pravda, že byl se svým krásným hlasem jednou předabován? Kolik má vnoučat?

„Já si dětské sny plním až teď přes svoje děti. Netušíte, kolikrát jsem si koupil malýmu lego,“ říká doslova a se smíchem. „Například na Vánoce. Skládat začnu už 24. prosince po rozbalení. Po dvou hodinách už mám hotovo, bohužel. Takže mi nezbývá, než to uložit zpátky do pytlíčků a nechat to konečně Ondráškovi, aby si to postavil sám,“ vypráví.

„Jsem netrpělivý a když vidím, jak to dětem nejde, udělám to raději sám. Je to velká chyba. Mimochodem, výchova je práce, ve které se dá nasekat nejvíc chyb. Když se vám něco nepovede, můžete to opravit, ale tu výchovu už neopravíte. A ty plody sklízíte mnohem později. Někdy se člověk až nestačí divit.“

„Přiznávám, že jsem hračička a rád se zabavím. Ono mě to taky trochu odvádí od myšlenek, které vás v oboru herectví napadají. Zkouška skončí ve dvě hodiny, ale v tramvaji si pořád něco mumláte. Hraní je pro mě životodárné, je to můj relax a odpočinek,“ uzavírá Jan Šťastný v Blízkých setkání v Radiocafé Vinohradská 12.    

autoři: Tereza Kostková , eh

Související